Våra Epoxiharts  

Vår epoxi består av en bas och en härdare. Genom att välja lämplig härdare bestämmer du hur lång tid det tar för epoxin att reagera färdigt.

 

 • Linerwaste FAST
  Härdning: 3 timmar till självbärande vid 20°C, 
  Öppentid vid 20°C: 15 minuter (tid det tar för viskositeten att dubblas)

 • Linerwaste MEDIUM
  Härdning: 6 timmar till självbärande vid 20°C, 
  Öppentid vid 20°C: 35 minuter (tid det tar för viskositeten att dubblas)

 • Linerwaste SLOW
  Härdning: 8 timmar till självbärande vid 20°C, 
  Öppentid vid 20°C: 50 minuter (tid det tar för viskositeten att dubblas)

 

All vår epoxi går att beställas som mer trögrinnande, tex för impregnering av grenrör.

Linerwaste - Epoxi som kan anpassas till din situation

Våra unika Epoxi, tillgänglig med olika härdningsalternativ, bidrar till att göra Linerwaste till det enklaste reliningsmaterialet på marknaden. Epoxin är framtagen för att göra impregneringen av våra foder enkel. Efter härdning uppvisar våra liners kemisk resistens och en hög E-modul, vilket matchar prestanda hos helt nya, traditionellt tillverkade avloppsrör.

Installatören kan välja härdningstid (och därmed potlife, dvs tiden du kan arbeta med epoxin), vilket gör att epoxin passar lika bra för långa, krångliga stamledningar som för andra mindre servicejobb.

Låg och hög viskositet                

Olika installatörer vill ha olika viskositet (tjockhet, tröghet) i den epoxi man använder. Det beror på hur man väljer att impregnera, vilken typ av härdning som används och om det man impregnerar är ett stamfoder eller en grenförstärkning med mera. Linerwaste finns därför i både lågviskös (lättflytande) och högviskös (trög) variant